DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 03.10.2011 18:26:07 

Chovatelská st. Bernských salašnických psů

Rok 2009

 

ROK 2009

26.12

Dnes jsme se s Bondou a Davídkem zúčastnili "2. ročníku vánočního buzení blanických rytířů". Akce se vydařila a děkujeme chovatelské stanici Amber Bohemia za uspořádání této akce. Více na foto  http://blondacibsp.rajce.idnes.cz

18.12

Všem našim přátelům a kamarádům přejeme příjemné prožití těchto krásných svátků.

Dobré vykročení do Nového roku.

 

02.12.- 04.12

Krytí

Dnes k nám přijela za Bondou na krytí milá návštěva, fenka Aischa Anu Jose neboli Ešlinka. Dokonce nám jí panička na dva dny svěřila, aby si to s Bondou pořádně užili. Ešlinka nám hned padla do oka. Fenečka je to úžasné povahy a perfektní poslušnosti, její společnost ocenil nejen Bonda, ale i my. Konečně jsme měli doma berňáckou princeznu, po které hrozně touží naše dcerka. S Bondou to zvládli na jedničku a krytí bylo naprosto přirozené.

Teď už se jen budeme těšit jestli se všechno povedlo a budeme Ešlince držet palečky.

      
   

 

 25.11.

 Naše zvířecí parta se pomalu rozrůstá a tak jsme přidaly na naše stránky další kolonky. Jedna se týká našich kozích holek "Koza bílá a hnědá krátkosrstá"  a další kolonka bude "Hlídání psů", kde chceme nabídnout hlídání Vašich psích miláčků.

Naši pejsci mají zimní odpočinek, hlavně Bonda. Cipísek zůstává neustále neutahatelným, neuběhatelným prostě neustále se pohybujícím pejskem a Davídek - náš nejmladší se stále cpe na první místo v naší smečce. Ve svých skoro třech měsících už váží 16 Kg.

 

        
        

03.11

Přidáváme pár foteček našich kluků, všichni se mají dobře a snaží se vydržet nájezdy našeho nejmladšího člena Davídka. Už jako malý se rozhodl, že bude vedoucí smečky a dává to náležitě najevo.

     
     
     

 

18.10

Nastal ten okamžik, ten den...K nám do rodiny přišel nový člen... Dovolte abych Vám představila našeho "Davídka"  Davidoff Santy Bazaltin.

 

 

Přejeme ti mnoho lásky, štěstí a pohody v naší rodině. Těšíme se na lumpárny, které spolu budeme provádět. Prostě na všechno co spolu zažijeme.                                                                         

......................................Lucko děkujeme

     

 

10.10

Dnešní den se konala Světová výstava psů v Bratislavě. Brzské vstávání, dlouhá jízda, ale přijeli jsme, viděli jsme a hlavně jsme se mohli zúčastnit. Mě osobně se tam moc líbilo i přes namačkané lidi, nedýchatelný vzduch a minové pole ( ho.... )v celém areálu. Nečekali jsme, že se Bony v tak velké konkurenci krásných psů umístí a také se naše očekávání splnilo. Do třídy otevřené patří pouhé dva týdny, tak byl opravdovým benjamínkem v této třídě. Paní rozhodčí se líbil dostal krásný posudek ( po přeložení dodáme ) s tím, že to ještě není hotový pes, ale přes to je velice pěkný.

Bonda - třída otevřená - Velmi dobrý

     

03.10

Tuto sobotu se jako tradičně konala výstava našeho klubu v Zárybničné Lhotě u Tábora. Počasí nám přálo a účast pejsků byla hojná. Náš Bonda se poprvé zúčastnil třídy vítězů a naše dcera Jolana šla poprvé svoji soutěž dítě a pes. Všichni jsme si to užili a určitě se za rok ve Lhotě sejdeme zase.

Bonapart Black Tara - třída vítězů - Výborná 4   

     

  28.09

Tento krásný den jsem si šla zpravit náladu procházkou, vzala jsem s sebou i naše kamarády a hlavně našeho dvorního fotografa, který dostal opět nejtěžší úkol. Fotit nás pokud možno pohromadě, psy v krásných pozicích ( hihihi....jako by to někdy šlo ) a ušlapat s námi celou naší trasu. Jen opět nevzal na vědomí, že mě fotit nemá, ale sehnat všechnu mojí zvířecí partu na jedno místo, byl nelehký úkol i pro mě.

Takže díky Štefane nejen za tyto, ale i za všechny předešlé fotografie..  

A naše parta se skládá:

Moje maličkost, dcera Jolča, berňák Bonda, kavalír Cipísek, bílá koza Erinka a kůzle Amálka, na některé je v pozadí ještě kocour Tygřík.              A pak že je nás na tůru málo

 

 
          
           
                

 Naši kamarádi, Jirka s Ájou a fenkou Beruškou, naším Bondou a Cipískem

 Kamarádka Hanka, dnes s námi nešla tak patří do skupiny odpadlíků

 Můj manžel s námi nechodí on prostě bohužel nemá čas, zato se velmi činí doma a já mu děkuji

(fotečky se po kliknutí  zvětší )

 

26.09

Poprvé jsme se zúčastnili klubové výstavy Kavalír king charles španělů a Kingů. Dokážu si představit jak náročné je zorganizovat výstavu, sama se organizací výstav zabývám. To co jsem viděla v Průhonicích, na to nemám slov! Ať se na mne zlobí kdo chce, ale ještě jsem nezažila, aby se posuzovalo takto dlouho. Mraky lidí namačkaných v malém prostoru, psi unavení z dlouhého čekání, nebudu se zmiňovat o dětech, kteří čekali až do večera na svou soutěž a vlastně ani nevím jestli se dočkali, protože já s mou dcerkou jsme to vzdaly v půl šesté. Pes totálně vyčerpaný, dítě unavené. Toť vše, víc nemám slov.

Cipísek z Bellai N2

 

26.08

Máme úžasnou zprávičku, v chovatelské stanici Santy Bazaltin www.santybazaltin.wbs.cz mají krásná štěňátka, tři kluky a dvě holčičky. Vážní zájemci získají více informací od paní chovatelky na tel.:603 305 952

      

 Přidáváme pár foteček s focení u stánku Brit a děkujeme tímto Vláďovi za trpělivost při focení našich miláčků.

       

19.07

Přes to, že byl tento den pro naší chovatelskou stanici úspěšný, přišli jsme v pátek o našeho člena rodiny kozu Berušku, naše nerozlučná parta na procházky po okolí ve složení Bonda, Cipísek, kocouři Tygřík, Čert a kozy Beruška a Amálka je teď o jednoho člena chudší.

"I když jsi s námi strávila jen krátký čas, děkuju Beruško, byla s tebou sranda a vylomeniny, které si dokázala udělat mi velice často připomínali že povahou jsi vlastně Berňák"

Na neděli jsem byla domluvená s kamarádkou Luckou a jeli jsme na NV do Mladé Boleslavi. Bonda se umístil na druhém místě s oceněním

V2 Res.CAC

a posudkem: -velmi hezký, velký, mohutný pes, velmi hezká samčí hlava, správné zaúhlení končetin, výborný v pohybu, typické zabarvení a velmi hezká srst.

Cipísek tentokrát asi pochopil, že vystavování ho nemine a opravdu se snažil, odnesl si ocenění

VN1

a posudek: 6-ti měs.pes, nůžkový skus, hlava s trošku nevýraznou bradou, pěknou mozkovnou a dobře nasazeným uchem. Pes se dobře pohybuje, jeho rozvoj pokračuje, je temperamentní ),dobře vedený.

( někdy až moc pozn.chovatelky ) 

 14.07

Dostala jsem zprávu od pana chovatele Arky v Polích, že fenečka nám bohužel nezabřezla a štěňátka tedy nebudou.  

 

 28.06

Dnes se konala MVP Brno, Bonda obsadil v mezitřídě první místo

V1 a ocenění CAC

Cipísek měl dnes špatný den, cestování ho nebaví , s jízdy v autě je mu špatně a vůbec se nechtěl předvádět, od italského rozhodčího dostal známku

Nadějný  

15.06

Za Bondou přijela jeho první nevěsta fenka Arka v Polích, krytí se zdařilo a my budeme doufat, že se dočkáme prvních štěňátek.      

14.06

Výstava Klatovy

Bonapart Black Tara

Výborný 1, CAC, Národní vítěz, Vítěz plemene BOB

 

Výstavní posudek: pes výborné proporce hlavy, pěkná široká lebka, silné líce, výborný předek, dobré barvy, srst ve výborné kondici, výborný pohyb, dobrý typ.

Děkuji opět Kateřině, za krásné předvedení Bondy. A protože s námi začíná na výstavy jezdit i náš benjamínek Cipísek, a musíme být vždy dva na předvádění, přenechala jsem ráda předvedení Bondy Katce a že jim to spolu opravdu sluší uvidíte na fotoBony.

A náš benjamínek? 

V kruhu se mi ho vyfotit nepodařilo. Cestování na výstavu, pak běhání v nějakém kruhu, spousta psů a lidí, nějaká paní co si ho prohlíží a praštěná panička co ho nutí ukazovat té paní zoubky a ještě ho staví na nějaký stůl ho zmohlo natolik, že hned po vystavování usnul jako špalek a to mu vydrželo až do konce výstavy.

Cipísek z Bellai VN1

 

 

  30.05

Nastal den "D" a jistě všichni chovatelé potvrdí, že klubová výstava je naplněna vždy očekáváním "jak to vlastně v té obrovské konkurenci dopadne" a Bonda dopadl výborně.   

V2,Res.CAC    

 ( fotečky bohužel nemáme, foťák jsme zapoměli doma )   

 24.05

Dnešní den jsme se celá rodinka vypravili na výlet do Litoměřic, kde se konala MVP. Pan rozhodčí Bratmir Bělica ohodnotil Bonaparta s tímto posudkem:- zralý pes, chrup korektní, znaky dobré, výborných  proporcí i formátu, výborný pohyb zadních končetin, ohon dobře nasazen i nesen a udělil Bondovi známku

Výborný 1 CAC 

  

 21.05

Přišel nám genetický kód Bonaparta, je doplněn v sekci bonitace. 

 03.05.

Dnes se v Praze Letňanech uskutečnila MVP a Bonapart obsadil v mezitřídě krásné druhé místo a dostal další ocenění

Res.CAC

Paní rozhodčí Zafra Sirik posoudila Bondu s tímto popisem: - dobrá výška a dobrá povaha, pěkná samčí hlava, dobré předloktí, ale poněkud volné lokty, dobrá horní linie, dobré pánevní končetiny, správný skus.

( fotečky bohužel nemáme, v hale se fotilo velmi špatně ) 

01.05.

Je doplněna fotogalerie Bondy a také nesmíme zapomínat na Cipíska, našeho neunavitelného pejska, který prozatím zůstává v naší chovatelské stanici a nezlobí snad jen když spinká a když spinká tak zase hrozně chrápe. Prostě víme o něm ve dne i v noci.                   

             

 

  25.04 - 26.04.      

 Tento víkend byl ve znamení oslav, setkání s kamarády a výletu do Českých Budějovic. Můj manžel Petr měl narozeniny a tak se v sobotu jedlo a pilo, prostě oslava jak se patří. Na oslavě nemohli samozřejmě chybět ani naši chlupáči a tak se radovali z každého uloveného kousku nějaké dobrůtky a i když se to nemá, všichni víme, jak smutné dokážou být jejich pohledy. Přijela za námi i naše kamarádka Katka s její fenkou Illis Fransimo Bohemia a domluvily jsme se, že společně pojedeme na výstavu do Českých Budějovic.  

Vstávání v neděli ráno docela šlo, ale přes to musím poděkovat Kateřině, že na mě vydržela mluvit z Jílového až do Českých Budějovic a hlavně, že se opět ujala předvedení Bondy, se kterým obsadila krásné druhé místo a tedy náš první Res.CAC.

 Udělali jsme si prostě krásný víkend a mému manželovi Petrovi přeji ještě jednou vše nej, hodně štěstí, zdraví a pevné nervy ( hlavně se mnou )                        

                                               

  11.04.

Dnes jsem s Bondou vyrazila na X.Pojizerskou výstavu psů do Mladé Boleslavi. Bonda si vedl moc dobře a s mojí kamárádkou Katkou, která se ujala jeho předvedení v kruhu si vyběhali ocenění Výborná 1, Vítěz třídy, Krajský vítěz a nakonec získali vítěze Mladé Boleslavi. Musím se prostě pochlubit. Děkuju Katko za krásné předvedení Bondy a Bondo tobě, že tě mám. Petra  

 

  21.03.

Úspěšně jsme prošli bonitací v Ml. Boleslavi bonitační kód  425 ALT 5r5 B0 neg.

 

 

13.03.

Tento den jsme jeli s manželem do Prahy pro Cipíska. Určitě jste si všimli, že to není berňák, ale když jsme ho uviděli poprvé, vyrazilo nám to dech. Až na to, že je flekatý a skvrny na zádech má ve tvaru tří srdíček, je to celý berňák. Do naší chovatelské stanice však patří jen na půl. Jeho panička bude naše milovaná mamka a babička, která celý život toužila po pejskovi. Dostala ho tedy k narozeninám. Tak oběma přeji hodně radostných chvil.                                                 

 

 

07.02.

Dalším naším cílem byla opět výstava DUO-CACIB Brno. V sobotu jsme se umístili s hodnocením VD. V neděli jsme opět zabodovali a umístili se na druhém místě V2. Posudek od pana rozhodčího Tripoli napíšu do jedinného slova "good".   09.01. Vydali jsme se na Moravu, kde máme druhou část naší rodiny a začali tím i letošní výstavní sezónu v Olomouci, kde jsme na Hanácké národní výstavě psů obsadili, ve třídě mladých, krásné druhé místo V2. Pan rozhodčí O.Vondrouš nám udělil takovýto posudek: -pes dobrého rámce, silné kostry, stand.barevných znaků, rovný hřbet, silný hrudník, výborný pohyb.                                                      

 

Bonapart Black Tara